ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

Το κατάστημα Cameo’s εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οδό Ερμού στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Το 1968 ο Δημήτρης Αποστολόπουλος μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Παναγιώτη άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα στο από τούδε εμπορικό δρόμο του κέντρου της Αθήνας. Αρχικά, τα προσφερόμενα είδη ήταν faux bijoux και είδη δώρων. Το μεράκι για δουλειά κι η δημιουργική διάθεση δεν άργησαν να φέρουν τους πρώτους πιστούς πελάτες.

 

cameo_medium.jpg

 

 Σιγά-σιγά, το σήμα κατατεθέν του καταστήματος, μια αναγεννησιακή προσωπογραφία από όστρακο (cameo), γίνεται ολοένα και πιο αναγνωρίσιμο.

   Μία μεγάλη ανακαίνιση το 1991 δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση. Το κατάστημα μεγαλώνει σε μέγεθος κι αυξάνονται τα προσφερόμενα είδη. Ασημένια κοσμήματα, γυναικεία και αντρικά αξεσουάρ, ημιπολύτιμοι λίθοι σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα  τίθενται στη διάθεση του αγοραστικού κοινού. Στοιχεία αναλλοίωτα κι απαράλλαχτα της επιχείρησης το οικογενειακό κλίμα και το φιλικό service.

   Από νωρίς αρχίζουν να εμφανίζονται οι κατοπινοί διάδοχοι της επιχείρησης. Τα παιδιά του Δημητρίου Αποστολόπουλου δείχνουν από νωρίς αγάπη κι ενδιαφέρον για το επάγγελμα του εμπόρου, στο οποίο ήταν ταγμένος απ’ τη νεαρή του ηλικία, ο πατέρας τους. Λίγα χρόνια αργότερα, το μικρότερο σε ηλικία μέλος της οικογένειας, ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, αποφασίζει να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση κάνοντας όμως συνάμα κάτι εντελώς δικό του. Το Μάϊο του 1999, εγκαινιάζει το νέο κατάστημα Cameo’s στη χώρα της Μυκόνου. Το εφηβικό όνειρο του νεαρού Κωνσταντίνου γίνεται πραγματικότητα. Η νέα πνοή που δίνεται στην επιχείρηση είναι αναμφισβήτητη. Ο Κωνσταντίνος και η μεγαλύτερη αδελφή του Βίκυ αλλάζουν τη φιλοσοφία της επιχείρησης κάνοντας την εφάμιλλη με τα νέα δεδομένα της αγοράς κι ανταποκρινόμενη στις ταχύτητα αυξανόμενες απαιτήσεις του εμπορίου στο γύρισμα του αιώνα.

   Λίγο αργότερα, το φθινόπωρο του 2002, μία νέα ανακαίνιση στο κατάστημα της Ερμού είναι γεγονός. Τόσο η διαρρύθμιση όσο κι η μορφή του αλλάζουν και διαμορφώνεται πλέον ένας χώρος, στον οποίο οι πελάτες μπορούν να βρουν τεράστια ποικιλία σε όλα τα είδη αξεσουάρ, faux bijoux, κι ασημένια κοσμήματα σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας κάθε φορά.    

   Συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού εμπλουτίζουν τα προσφερόμενα είδη χωρίς να σταματούν εκείνες με παλαιούς έμπιστους συνεργάτες, που ακολούθησαν παράλληλη πορεία με τα καταστήματα Cameo’s.

  Πολλά άλλαξαν από το 1968 μέχρι σήμερα ορισμένα πράγματα, όμως, έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο. Η επαγγελματική ευσυνειδησία, το μεράκι και η εξυπηρετική διάθεση ακολουθούσαν πάντα τα μέλη της οικογένειας κάνοντας την προσφορά τους στο χώρο του εμπορίου αυθεντική. Άλλωστε, αυθεντικό είναι ότι αντέχει στο χρόνο ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες.

Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος

Νοέμβριος 2014

Map