ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

  1. Αναδιάρθρωση.  Μετά από απόφαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του Ψ. Μ. Β., με στόχο τη βελτίωση της ομοιογένειας του υλικού. Η βασική αναδιάρθρωση αφορούσε στη διάσπαση την κατηγορίας μενού, «Ιστορία-Παραδόσεις» σε δύο υποκατηγορίες, «Ιστορία» και «Παραδόσεις».  Έτσι, αντί των έξι ουσιαστικών κατηγοριών μενού, το Ψ. Μ. θα έχει πλέον επτά. Στη συνέχεια έγινε μια ισοκατανομή  των υποκατηγοριών (ηλεκτρονικών βιβλίων ή φλίπινγκ μπουκ) στις δύο κατηγορίες μενού, «Ιστορία» και «Παραδόσεις». Η κάθε μια από αυτές τώρα περιλαμβάνει 5 υποκατηγορίες (ηλεκτρονικά βιβλία). Επιπλέον, δημιουργήθηκαν και δύο νέα ηλεκτρονικά βιβλία (φλίπινγ μπουκ), τα «Οικογενειακά Δέντρα Βλαχοκερασιωτών» και οι «Βλαχοκερασιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις». Το πρώτο εντάχθηκε  στη γενική κατηγορία μενού «Ιστορία» και το δεύτερο» στην κατηγορία μενού «Πέραν της Βλαχοκερασιάς». Σημειώνεται ότι το πρώτο βιβλίο είναι ολιγοσέλιδο και όλες οι σελίδες περιέχουν νέο υλικό, ενώ το δεύτερο  έχει περισσότερες σελίδες αλλά αποτελείται από υλικό που προέρχεται κυρίως από τα υπάρχοντα ηλεκτρονικά βιβλία. Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια αναδιάταξη των σελίδων του ηλεκτρονικού βιβλίου «Επιστήμες, Γράμματα και Τέχνες», τοποθετώντας τους επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους κατά αλφαβητική σειρά.

Περισσότερα...

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το Ψηφιακό Μουσείο Βλαχοκερασιάς είναι ένα ανοικτό σύστημα που συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ενσωμάτωση στο Ψ. Μ. Β. του νέου υλικού  που συγκεντρώσαμε, με την πολύτιμη συνεργασία των συμπατριωτών μας από Ελλάδα και το εξωτερικό, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018. Νέο υλικό – φωτογραφίες, ντοκουμέντα, οικογενειακά δέντρα – έχει προστεθεί στα 15 από τα 32 ηλεκτρονικά βιβλία (φλίπινγκ μπουκ). Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί σε δύο από τα βιβλία του Ψ. Μ. Β.,  «Όψεις, Γειτονίες και Κατοικίες» και «Δραστηριότητες Ομογενών Βλαχοκερασιωτών». Καλούμε τους απανταχού συμπατριώτες και φίλους τους να επισκεφτούν την εμπλουτισμένη ιστοσελίδα μας. Για να σας διευκολύνουμε στην περιήγηση, ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με το νέο υλικό, κατά αντικείμενο, ηλεκτρονικό βιβλίο (φλίπινγ μπουκ), σελίδα και πηγή:

Περισσότερα...

Δημοσιεύουμε σήμερα τρεις ανακοινώσεις που έγιναν από μέλη της Επιτροπής Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς, Νίκο Π. Πετρόπουλο, Άννα Μαρτίνου και Άγγελο Μπιστόλα, κατά την παρουσίαση του Ψ. Μ. Β. στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Πλατεία Κάνιγγος. 

Παραβρέθηκαν περίπου 100 συμπατριώτες και φίλοι τους, μεταξύ των οποίων ήταν ένας βουλευτής Αρκαδίας,

Περισσότερα...

Μια Νέα Σελίδα

Τα Νέα του Ψ.Μ.Β

Αναδιάρθρωση.  Μετά από απόφαση της Επιτροπής πραγματ...
Ας μεθύσουμε από τη μέθη τους, ας πάρουμε δύναμη από τη...
 Πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες την αποδημία τ...
Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το Ψηφιακό Μουσείο ...
Δημοσιεύουμε σήμερα τρεις ανακοινώσεις που έγιναν από...
Διαρθρωτικές και Άλλες Αλλαγές, Αύγουστος – Νοέμβριο...
Παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς στην Α...
Στην εισαγωγή του Ψ. Μ. Β. αναφερθήκαμε στο Ψηφιακό Μουσ...

Χάρτης / Map