ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το Ψηφιακό Μουσείο Βλαχοκερασιάς είναι ένα ανοικτό σύστημα που συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ενσωμάτωση στο Ψ. Μ. Β. του νέου υλικού  που συγκεντρώσαμε, με την πολύτιμη συνεργασία των συμπατριωτών μας από Ελλάδα και το εξωτερικό, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018. Νέο υλικό – φωτογραφίες, ντοκουμέντα, οικογενειακά δέντρα – έχει προστεθεί στα 15 από τα 32 ηλεκτρονικά βιβλία (φλίπινγκ μπουκ). Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί σε δύο από τα βιβλία του Ψ. Μ. Β.,  «Όψεις, Γειτονίες και Κατοικίες» και «Δραστηριότητες Ομογενών Βλαχοκερασιωτών». Καλούμε τους απανταχού συμπατριώτες και φίλους τους να επισκεφτούν την εμπλουτισμένη ιστοσελίδα μας. Για να σας διευκολύνουμε στην περιήγηση, ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με το νέο υλικό, κατά αντικείμενο, ηλεκτρονικό βιβλίο (φλίπινγ μπουκ), σελίδα και πηγή:

Περισσότερα...

Δημοσιεύουμε σήμερα τρεις ανακοινώσεις που έγιναν από μέλη της Επιτροπής Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς, Νίκο Π. Πετρόπουλο, Άννα Μαρτίνου και Άγγελο Μπιστόλα, κατά την παρουσίαση του Ψ. Μ. Β. στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Πλατεία Κάνιγγος. 

Παραβρέθηκαν περίπου 100 συμπατριώτες και φίλοι τους, μεταξύ των οποίων ήταν ένας βουλευτής Αρκαδίας,

Περισσότερα...

Διαρθρωτικές και Άλλες Αλλαγές, Αύγουστος – Νοέμβριος 2017

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το τελευταίο τετράμηνο (Αύγουστος-Νοέμβριος 2017) το Ψ. Μ. Β. έχει εμπλουτιστεί με σημαντικό υλικό (Πίνακας, 2η στήλη). Στη διαδικασία αυτή έχουν συμμετάσχει όλα τα εν Ελλάδι μέλη της Επιτροπής (Βλ. Πίνακα, 1η στήλη ). Το νέο υλικό αφορά όλες τις γενικές κατηγορίες μενού (βλ. Πίνακα, 3η στήλη) πλην της πρώτης («‘Όψεις – Περιβάλλον»).

Περισσότερα...

Μια Νέα Σελίδα

Τα Νέα του Ψ.Μ.Β

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βλαχοκερασιωτών Αττικής – Ο Προφήτης Ηλίας, Βασίλης Καρατζάς,...
Αποχαιρετιστήριος – επικήδειος λόγος της Αγγελικής Κατσαφάνα για την Κωνσταντί...
 Πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες την αποδημία του αγαπητού Μπάρμπα-Γιάννη ...
Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το Ψηφιακό Μουσείο Βλαχοκερασιάς είναι ένα αν...
Δημοσιεύουμε σήμερα τρεις ανακοινώσεις που έγιναν από μέλη της Επιτροπής Ψηφιακο...

Χάρτης / Map