ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

    Γεννήθηκε το 1908  στη  Βλαχοκερασιά και πέθανε το 2000 σε ηλικία 92 ετών, γιος του Κωνσταντίνου και της Ελένης Μάνδρου.  Σε νεαρή ηλικία,  περίπου στα 20 του χρόνια, βρέθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ως παίχτης σε ομάδα ποδοσφαίρου, παράλληλα ασχολήθηκε και με το τραγούδι. Το ταλέντο του έγινε γνωστό και η τότε δισκογραφική εταιρία Columbia (Κολούμπια) τον κάλεσε να συνεργαστούν, όμως το όνειρο δεν διήρκησε πολύ, γιατί ο θάνατος του πατέρα του τον ανάγκασε να επιστρέψει στο χωριό του και να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία (φύλαξη προβάτων).

    Αφού πήγε στρατιώτης, αγωνίστηκε στο αλβανικό μέτωπο, όπως και τόσοι άλλοι πατριώτες, και επέστρεψε στην πατρίδα του τραυματισμένος με τραύματα τρίτου βαθμού, χωρίς μετέπειτα να ζητήσει σύνταξη από το ελληνικό κράτος.

Παντρεύτηκε, πριν την κήρυξη του πολέμου, με την Αθανασία Γιαννόπουλου και απέκτησαν έξι παιδιά: το Βασίλη, την Ελένη,την Ελευθερία, την Αγαθή, τον Κώστα και τη Βασιλική- Γιαννούλα (Λούλα). Επισκέφτηκε την Αμερική πολλές φορές, επειδή εκεί μένουν ακόμη και σήμερα κάποια από τα παιδιά του, ποτέ όμως δεν σκέφτηκε να διαμείνει στην Αμερική, γιατί η ομορφιά του χωριού του τον είχε μαγέψει…

Εργάστηκε ως χτίστης και ως γεωργός στην περιοχή και συγκεκριμένα  ασχολήθηκε  με την καλλιέργεια  κερασιών μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Αφήγηση της κόρης του Ελένης Μάνδρου στη Μαρία Κοπίτα 20/06/2014.