ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

i.bistolas.jpgΟ Ιωάννης Επαμεινώνδα Μπιστόλας γεννήθηκε στη Βλαχοκερασιά στις 23 Σεπτεμβρίου του 1951. Γιος του Επαμεινώντα και της Ασήμως το γένος Μπόμπου Μιχαήλ. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης.
 
Το 1969 αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Τρίπολης, υπηρέτησε στο Σώμα Αλεξιπτωτιστών Καταδρομών και ως επαγγελματίας  δραστηριο-ποιήθηκε σε διάφορους τομείς. Το 1976 παντρεύτηκε την Ειρήνη Ν. Σεβαστού-Μπιστόλα με την οποία απέκτησε 5 παιδιά, τέσσερα αγόρια, τον Επαμεινώνδα, τον Νίκο, το Δημήτρη και το Μανώλη και ένα κορίτσι, την Κατερίνα.
Αυτοκινητιστής επί σειρά ετών, άνοιξε το δικό του Γραφείο Μεταφορών στην οδό Μυκάλης στην Αθήνα, απόκτησε άδειες φορτηγών επαγγελματικής χρήσης και ΤΑΧΙ, άνοιξε Γραφείο Τελετών στο χωριό, όλα σε συνεργασία με τους  γιους του, Επαμεινώντα, Νικόλαο, Δημήτριο και Εμμανουήλ,  οι οποίοι δραστηριοποιούνται ως επαγγελματίες και αυτοί στις οικογενειακές επιχειρήσεις. 
Ο Γιάννης δραστηριοποιήθηκε και στα κοινά και υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σκιρίτιδας και επί Δημαρχίας Κωνσταντίνου Κατσαφάνα ήταν για μια διετία Αντιδήμαρχος. 
Τελευταίο εγχείρημά του είναι η λειτουργία ΞΕΝΩΝΑ δέκα κλινών στη Βλαχοκερασιά, σε ένα χώρο που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ηρεμία της φύσης σε ιδανικές συνθήκες παραμονής.      
Η σύζυγός του, Ειρήνη, ένας άνθρωπος με εγγενή ευγένεια και καλοσύνη είναι η ψυχή της πολυμελούς οικογένειας και η ιδανική οικοδέσποινα του ξενώνα. 
 
Άννα Μαρτίνου