ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

Κατά την συνάντηση της Επιτροπής Ψ. Μ. Β. στο χωριό (9/4/2018), η Επιτροπή δέχθηκε ομόφωνα πρόταση της Άννας Μαρτίνου για τη δημιουργία μιας νέας στήλης, «Νέα των Απανταχού Βλαχοκερασιωτών» (NAB), στη σελίδα του Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς (ΨΜΒ)  στο FB με στόχο την ευρύτερη δικτύωση του Ψ.Μ.Β.  Στην πορεία, και μετά από πρόταση του υπεύθυνου επιμέλειας Στάθη Χρόνη και τη τεχνική υποστήριξη του τεχνικού μας Δημήτρη Μορόγιαννη, κρίθηκε σκόπιμη η σύσταση  μιας νέας υποσελίδας στο πλαίσιο της αρχικής σελίδας του ιστοχώρου μας (https://vdm-vlahokerasia.gr/el/), δίπλα στα «Νέα του Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιας», η οποία θα συνδέεται και με τη σελίδα μας στο FB. Παράλληλα, και μετά από  συνεργασία μεταξύ του υπεύθυνου επιμέλειας, Στάθη Χρόνη, του τεχνικού μας, Δημήτρη Μορόγιαννη και του Συντονιστή Επιτροπής Ψ. Μ. Β.,  φιλοτεχνήθηκε ένα μπάνερ-λογότυπο (βλ. εικόνα) που να ανταποκρίνεται στους στόχους και το περιεχόμενο της νέας μας στήλης.

Η νέα στήλη θα έχει ως αντικείμενο την κάλυψη σημαντικών γεγονότων στη ζωή των συμπατριωτών μας (π.χ. γάμους, γεννήσεις, βαφτίσεις, θανάτους, επικήδειους, επιτεύγματα, κτλ.) καθώς και εκδηλώσεων που αφορούν στο χωριό μας. Σημειώνουμε ότι όλα τα νέα, γεγονότα ή εκδηλώσεις, θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα κείμενο, αφού σκοπός της Επιτροπής Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς δεν είναι το στήσιμο ενός διαδικτυακού πίνακα ανακοινώσεων, αλλά η τοποθέτηση του γεγονότος στα ιστορικό-κοινωνικά του πλαίσια.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας και τους φίλους τους, όπου γης, να υποβάλουν σχετικό υλικό (μέχρι 2 σελίδες, μέγεθος γραμματοσειράς 11, σε μορφή WORD), είτε στα ελληνικά είτε στ’ αγγλικά, στον Στάθη Χρόνη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Το υλικό μπορεί να συνοδεύεται από μια φωτογραφία (jpeg, jpg) ή ένα βίντεο κλιπ (mp4) ή από σχετική σύνδεση. Όπου δυνατόν, θα γίνεται σύνδεση με σχετική ενότητα του Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς.

 

-Στάθης Χρόνης
Υπεύθυνος Επιμέλειας

-Νίκος Πετρόπουλος
Συντονιστής Επιτροπής Ψ. Μ. Β.

Μια Νέα Σελίδα