ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

 Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, ώρα 5:30μμ και στο χώρο της «Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας» (Τζωρτζ 9, Πλ. Κάνιγγος) πραγματοποιήθηκε η εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση του Συλλόγου. Παρουσιάστηκαν από τον απερχόμενο Πρόεδρο τα πεπραγμένα του Συλλόγου: πώληση του γραφείου, ενεργοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού, εξόφληση χρεών του Συλλόγου, χορήγηση δωρεών στην Κοινότητα, το Περιφερειακό Ιατρείο και το Δημοτικό Σχολειό Βλαχοκερασιάς και προσέλκυση δωρεών για το ΨΜΒ (Για λεπτομέρειες βλ. προηγούμενα φύλλα της «Φωνής της Βλαχοκερασιάς»). Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., ιδίως τους Γιώργο Χαρίτο, Γιώργο Καταρζιά, Αγγελική Κώτσινα-Παπαστατοπούλου και Βασίλη Καρατζά, για το κουράγιο τους και την καθοριστική συμβολή τους (α) στην περάτωση της αποστολής που τους είχε ανατεθεί (22/04/2018) και (β) στη συνέχιση λειτουργίας του Συλλόγου μέχρις ότου αναλάβει η νέα διοίκηση. Μετά την έγκριση του απολογισμού από τη Γενική Συνέλευση και την απαλλαγή του Δ.Σ. από  τυχών ευθύνες, διεξήχθησαν  αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν ο Αθανάσιος (Θάνος) Βάγιας του Κωνσταντίνου (εγγονός του Αναστάσιου Σώτου ή «Αγριόγιαννη), η Ελένη Βελισσάρη του Παναγιώτη, η Κατερίνα Κατσαφάνα του Δημητρίου, ο  Παναγιώτης Καστραντάς του Ιωάννου, ο Άγγελος Κοντογιάννης του Ιωάννου (γιος της Χριστίνας Μάνδρου), ο Γεώργιος Μητρόπουλος του Παντελή και η Μεταξία (Ξένια) Μπιστόλα του Κωνσταντίνου (δισέγγονη του Κυριάκου) ως τακτικά μέλη και ο Κωνσταντίνος Κοπιτόπουλος του Ευσταθίου ως αναπληρωματικό μέλος. Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν η Όλγα Γιαννοπούλου του Κωνσταντίνου, ο Παναγιώτης Σώτος του Στεφάνου και η Ελένη Ζέππου του Ανδρέα.  Σημειωτέον ότι η  συντριπτική πλειοψηφία των νέο-εκλεγέντων συνδέονται με τη Βλαχοκερασιά εκ καταγωγής.

Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της 10/11/2019 συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το Άρθρο 8.2 του Καταστατικού. Μετά από μια διαδοχική μυστική ψηφοφορία  εξελέγησαν ο Παναγιώτης Καστραντάς ως Πρόεδρος, ο Γεώργιος Μητρόπουλος ως Αντι-Πρόεδρος, η Κατερίνα Κατσαφάνα ως Γενική Γραμματέας, η Μεταξία (Ξένια) Μπιστόλα ως Ταμίας και ο Αθανάσιος (Θάνος) Βάγιας ως Ειδικός Γραμματέας. Το επταμελές Δ.Σ. συμπληρώνεται από δύο Συμβούλους, την Ελένη Βελισσάρη [Καρακίτσου] και τον Άγγελο Κοντογιάννη-Μάνδρο.  

Τα συγχαρητήριά μας σε όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής για την εκλογή τους. Τα ευχαριστούμε για την προθυμία τους να αναλάβουν τα ηνία του Συλλόγου και να αποτρέψουν τη διάλυσή του – κατάληξη που θα ήταν αναπόφευκτη αν δεν συγκεντρώνονταν ένας επαρκής αριθμός υποψηφιοτήτων. Τις καλύτερες ευχές μας στη νέα διοίκηση για μια νέα επανεκκίνηση, μια νέα δημιουργική πορεία και μια εκπληκτική επιτυχία στο έργο της για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας - του τόπου καταγωγής των - της Βλαχοκερασιάς. Καλώ τους απανταχού Βλαχοκερασιώτες – και ιδιαίτερα τους διαμένοντες στο Λεκανοπέδιο Αττικής που εκπροσωπούν το 42% των απανταχού Βλαχοκερασιωτών -  να στηρίξουν (ηθικά και υλικά)   το νέο Δ.Σ. στο έργο του. Το νέο Δ.Σ. έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση και σύντομα θα έχετε ηλεκτρονική ή/και έντυπη ενημέρωση από το νέο Δ.Σ.  Σημειώνεται ότι η σελίδα, SYLLOGOS VLAXOKERASIOTON ATTIKIS, στο Facebook, έχει παραχωρηθεί ολοκληρωτικά στο νέο Δ.Σ. για χρήση τους.


Νίκος Πετρόπουλος
Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου και
Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής

31/12/2019

 

Μια Νέα Σελίδα