ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

tzavellas-cv.jpgΟ Βασίλειος Τζαβέλλας γεννήθηκε στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, την 27/11/1913. Ήταν γιός του ιατρού, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα του Παναγιώτη και της Αναστασίας Τζαβέλλα, το γένος Τσιώλη και αδελφός των Παναγιώτη, Νικολάου, Χρήστου, Θεοδοσίου, Δημοσθένη, Άγγελου, Αλεξάνδρου, Γεωργίου, Ιωάννας, Κλεοπάτρας και Ελένης Τζαβέλλα.

Έλαβε την στοιχειώδη εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχοκερασιάς και αποφοίτησε, από το Γυμνάσιο Τριπόλεως.

Μετά ταύτα, εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ενώ, παράλληλα, εργαζόταν, ως γραφέας, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέδες Θεσσαλονίκης.

Νυμφεύθηκε με την Γεωργία Κολιαστάση, γεννηθείσα, το έτος 1930, στη Σκάλα Ωρωπού Αττικής και μαζί της απέκτησε δύο τέκνα, τον Κωνσταντίνο και τον Δημοσθένη, που γεννήθηκαν, κατά τα έτη 1959 και 1962, αντίστοιχα.

Το έτος 1940, επιτυχών σε προκηρυχθείσες εξετάσεις, διορίσθηκε Ειρηνοδίκης Β´ τάξεως και στη συνέχεια, το έτος 1945, διορίσθηκε Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών. Προήχθη, το έτος 1955, σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών, το έτος 1968, σε Αντεισαγγελέα Εφετών και το έτος 1972, σε Εισαγγελέα Εφετών. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών, Θεσπρωτίας, Γρεβενών και Θηβών και στις Εισαγγελίες Εφετών Πατρών, Αθηνών, Αιγαίου, Ροδόπης και Ιωαννίνων.

Συνταξιοδοτήθηκε, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου ανωτάτου ορίου ηλικίας, την 30/6/1981, με τον βαθμό του Εισαγγελέως Εφετών.

Απεβίωσε στην Σκάλα Ωρωπού Αττικής, την 22/10/1991.