ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

Σπυρίδων Χαρίτος του Χριστοφόρου

Γεννήθηκε στη Βλαχοκερασιά το 1950, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Τα δυο πρώτα χρόνια του Γυμνασίου πήγε στο 1ο Γυμνάσιο Τριπόλεως. Την Τρίτη Γυμνασίου και το Λύκειο το τελείωσε στο ΙΑ Γυμνάσιο Περιστερίου. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και πήρε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας και της Παθολογίας, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» (1979-1982).

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης Ιατρός επί 28 μήνες. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Ραφταναίων στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο.

Διορίστηκε στο ΙΚΑ Παγκρατίου ως Παθολόγος και μετά στο ΙΚΑ Περιστερίου ως Πνευμονολόγος. Δίδαξε για δυο χρόνια Ανατομία και Φυσιολογία στο Τεχνικό Λύκειο Πετρουπόλεως. Έχει χρηματίσει Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού Περιστερίου.

Άνοιξε Ιατρείο στο Περιστέρι, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στο ΙΚΑ Περιστερίου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως απλός γιατρός και ως Διευθυντής και οι Περιστεριώτες τον τίμησαν με την ψήφο τους για Δημοτικό Σύμβουλο από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Μπαλώκα, οικονομολόγο. Έχει δυο παιδιά, τον Χριστόφορο, ο οποίος ειδικεύεται εις την πλαστική χειρουργική και τον Δημήτρη, ο οποίος ειδικεύεται εις την Καρδιολογία.


Σπυρίδων Χρ. Χαρίτος
Ιανουάριος 2018