ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

andreas_giann.jpgTου Χρήστου και της Δήμητρας το γένος Αναστασίου και Σταμάτας Γιαννοπούλου
 
Γεννήθηκα το 1950 σ' ένα μικρό χωριό λίγο έξω από τη Σπάρτη (τα Καμίνια, τώρα Δάφνη), όπου και είχαν καταφύγει το 1946 οι γονείς (αγροτοκτηνοτρόφοι το επάγγελμα) από τη Βλαχοκερασιά, Αρκαδίας,  στην ευφορότερη πεδιάδα της Λακεδαίμονος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη δυστυχία και τη φτώχεια της Γερμανικής κατοχής. 
 
Αφού τελείωσα τα σχολεία στο χωριό (Καμίνια και Ξηροκάμπι), στη συνέχεια σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνεχίζοντας τις Ιατρικές μου σπουδές απέκτησα δύο ειδικότητες (α) Πνευμονολογία και (β) Καρδιολογία καθώς και διδακτορικό δίπλωμα στην Αγγειολογία. Θητεία 15 χρόνων σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Παπαδημητρίου και Σωτηρία) των Αθηνών με πολλές έρευνες και ιατρικές μελέτες στους τομείς της καρδιολογίας και αγγειολογίας. 
 
Είμαι παντρεμένος από το 1985 με την Ελένη Καμπόλη του Σταματίου και της Μαρίνας το γένος Τσούμπα με καταγωγή από το Άργος. Έχουμε ένα γιο τον Δημήτρη, ο οποίος τελείωσε και αυτός το 2014 την Ιατρική Αθηνών και βρίσκεται στην ειδικότητα, στην έρευνα και τις μεταπτυχιακές του εργασίες και σπουδές.
 
 
Κοινωνικές δραστηριότητες:
 
1. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές και αποζημιώσεις.
 
 2. Συντονιστής του Πανεπιστημονικού Μετώπου της Χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού, που αριθμεί πάνω από 10.000 επιστήμονες από όλο το φάσμα των επιστημών καθώς και μεγάλο αριθμό ξένων καθηγητών από πολλές χώρες. Κύριος στόχος και σκοπός αυτού του πατριωτικού επιστημονικού κινήματος, που ξεκίνησε το 2008, είναι να επαναφέρουμε την επιστήμη και τους επιστήμονες στο δρόμο της ηθικής και του ανθρωπισμού, διαχωρίζοντας τη θέση μας από εκείνη τη μερίδα των επιστημόνων, που συνεργάζεται με τα μεγάλα οικονομικά και βιομηχανικά συμφέροντα και τις εκάστοτε ληστρικές κυβερνήσεις. 
 
Στόχος δηλαδή είναι η θωράκιση της κοινωνίας από τον ηγεμονικό επιστημονικό λόγο και η έξοδος από τον πνευματικό και ηθικό Μεσαίωνα, που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, προκειμένου να αποκτήσει η Πατρίδα μας πολιτική ανεξαρτησία, Ελευθερία και αξιοπρεπή επιβίωση, σταματώντας εδώ την γενοκτονία του Λαού μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Κηφισιά
31/07/2017
 
Δείγμα του κοινωνικο-ιατρικού έργου του:
 
1.  Αρθρογραφία – Ενημερωτικό υλικό
 
2. Τηλεοπτικές εκπομπές – YouTube συνδέσεις
 
3. Αφίσες, Προσκλήσεις και Ανακοινώσεις Ενημερωτικών Εκδηλώσεων