ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

laggas.jpgΓεννήθηκα  και μεγάλωσα στην Βλαχοκερασιά  Αρκαδίας. Γονείς μου είναι ο Ηλίας και η Ελένη Λάγκα. Έχω παντρευτεί με την Ελένη Σιδέρη, πτυχιούχο του Παντείου Πανεπιστημίου, και έχουμε δυο παιδιά, τον Ηλία που έχει τελειώσει  Βιολογία και  Φαρμακευτική  και την Άντζελα που έχει τελειώσει  Νομική  και έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Loyola University στο Chicago. Κατοικούμε μόνιμα στην Παιανία Αττικής . 

Τελείωσα το Δημοτικό στο χωριό μου και μετά φοίτησα στο Γυμνάσιο της Τεγέας στην Αλέα από όπου αποφοίτησα. Αμέσως μετά πήγα  στην Αμερική για να σπουδάσω . Αρχικά φοίτησα στο YMCA  ένα χρόνο για να μάθω την Αγγλική γλώσσα και μετά φοίτησα στο πανεπιστήμιο του Illinois από όπου αποφοίτησα με το πτυχίο  Bachelor του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού .

Εργαζόμουν  στη HONEYWELL και παράλληλα φοιτούσα στο Πανεπιστήμιο του ILLINOIS INSTITUTE of TECHNOLOGY (IIT) από όπου αποφοίτησα με το πτυχίο MASTER στο Industrial Engineering.

Το 1975 επέστρεψα στη Ελλάδα. Εργάστηκα πέντε χρόνια σε διάφορες εταιρίες. Το 1980 αποφάσισα μαζί με ένα φίλο μου να ανοίξουμε την δικιά μας εταιρία με την επωνυμία OPT HELLAS AEBE, η οποία ασχολείται με την μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας  (Quartz Crystals, Crystal Filters, LC filters, OCXO, TCXO, VCO). Η σχεδίαση κάθε προϊόντος είναι προσαρμοσμένη (Custom Design) στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Όλα τα προϊόντα μας είναι στρατιωτικών προδιαγραφών και χρησιμοποιούνται από εταιρίες του εξωτερικού που κατασκευάζουν πομποδέκτες για τους στρατούς διάφορων χωρών.

Έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια με την ποιότητα και την συνέπεια να έχουμε αρκετούς αξιόλογους πελάτες, όπως Rockwell Collins  USA, ITT USA, THALES France, Tadiran Israel, SELEX Italy, BEL India, CHINA κλπ. H OPT είναι 100 % εξαγωγική εταιρία, Το εργοστάσιο εδρεύει σε Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Σπάτα  Αττικής και απασχολεί πάνω από 40 άτομα .

Γιώργος Η. Λάγκας

Νοέμβριος 2014


 

Kατάλογος της OPT HELLAS AEBE