ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

mandrou.jpg Γεννήθηκα στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας και φοίτησα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο του χωριού μαζί με την αδελφή μου Χριστίνα, συμβολαιογράφο Αθηνών, με την οποία είμαστε δίδυμες και μοιάζουμε πάρα πολύ.

Συνεχίσαμε τις σπουδές μας στο Γυμνάσιο της Τεγέας, πάντα με υψηλές επιδόσεις, και στη συνέχεια δώσαμε εξετάσεις και σπουδάσαμε Νομικά στη Νομική Αθηνών.

Μόλις αποφοίτησα, ασχολήθηκα ως ασκούμενη με τη δικηγορία και από το 1986 ως σήμερα αποκλειστικά με τη δημοσιογραφία.

Από τους γονείς μας, Γιώργο Μάνδρο και Αννα Γιαννούκου, και εγώ και η αδελφή μου, αγαπήσαμε τα γράμματα και από πολύ νωρίς εμπεδώσαμε την μεγάλη αξία της μάθησης και της γνώσης.

 

Εργάζομαι στη δημοσιογραφία 30 χρόνια πάντα σε μεγάλες εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ έχω εργαστεί και σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το αντικείμενό μου πάντα σχετίζεται με τα θέματα της δικαιοσύνης, της τρομοκρατίας και της νομοθετικής παραγωγής.

Έχω καλύψει όλα τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων τριάντα ετών,  που έχουν περάσει από τη δικαιοσύνη, πολικά και οικονομικά σκάνδαλα, τρομοκρατία και δίκες για τη 17Ν αλλά και δεκάδες αλλά θέματα μείζονος σημασίας.

Εργάστηκα για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Το Βήμα» από τις μεγαλύτερες στη χώρα και στη συνέχεια, ως και σήμερα, στην «Καθημερινή», επίσης μεγάλη και σημαντική εφημερίδα.

Παράλληλα έχω εργαστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς, Αlpha, και τον SKAI, όπου εργάζομαι ως και σήμερα.

Επίσης σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον Flash και τον Skai που επίσης εργάζομαι ως σήμερα.

Έχω λάβει μέρος σε δεκάδες νομικά συνέδρια και έχω αναπτύξει θέματα σχετικά με το ελληνικό δικαστικό σύστημα και άλλα, όπως επίσης έχω προσκληθεί σε ευρωπαϊκά συνέδρια και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για συμμετοχή σε ανταλλαγή απόψεων για θέματα δικαιοσύνης.

Επίσης για  δώδεκα χρόνια παρείχα υπηρεσίες επικοινωνιακής υποστήριξης στο Γραφείο Τύπου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Κατοικώ στην Αθήνα, στο κέντρο, και είμαι παντρεμένη με τον δικηγόρο Ευθύμιο Ναυρίδη.

Ιωάννα Μάνδρου - Δημοσιογράφος
Οκτ. 2014

 

Δείγμα του έργου της: