ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

stratigopoulos.jpg

Ο Χρήστος Δ. Στρατηγόπουλος γεννήθηκε το 1952 από αγρότες γονείς στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, Δήμου Τρίπολης.

Προικισμένος από τη φύση του, με τα ένστικτα της φιλικής συνύπαρξης των ανθρώπων μεταξύ τους, για πολλά χρόνια συνάθροιζε στον εσωτερικό του κόσμο, όλα εκείνα που φανταζόταν και που ήθελε να πραγματωθούν, για να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή μας.

Κατακλυσμένος από το πανανθρώπινο όραμα της ΕΙΡΗΝΗΣ, το Σεπτέμβριο του 1996 άρχισε να γράφει το πρώτο του βιβλίο.

Η κρυμμένη σπίθα που χρόνια σιγόκαιγε μέσα του, έγινε ακατεύναστη φλόγα που του έδωσε δύναμη και που η δύναμη αυτή μετέτρεψε τον κόσμο του σε έναν ορμητικό χείμαρρο και με τα εμβαπτισμένα πλέον όνειρά του στους ορμητικούς ποταμούς της ψυχικής του δομής, έστειλε ένα αυστηρό και προφητικό μήνυμα στους ισχυρούς της γης, κάνοντάς τους γνωστό πως αν δεν προσέξουν, μπορεί να βρεθούν υπόλογοι για την τύχη του μέλλοντος.

Σε όλα τα έργα του οι πρωταγωνιστές του, είναι φανταστικές μα ξεχωριστές μορφές, πρότυπα και που οι πράξεις τους αποτελούν εγερτήριο σάλπισμα ακατάπαυστων αγώνων για τα  ιδανικά του ανθρώπου.

Ο συγγραφέας, έχει τιμηθεί με βραβεία και μετάλλια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία διάκριση την ανακήρυξή του σε Ολυμπιονίκη του Πνεύματος στα PANATHINEA 2004, με το μυθιστόρημά του ‘’ΑΡΡΙΚΟΣ’’, Της οικουμένης το ίνδαλμα.

Άλλα έργα του: οι ποιητικές συλλογές «Η ρέμβη του ποιητή» - ύμνος ειρήνης - «Οι νότες της καρδιάς μου», το μυθιστόρημα «Δρόμοι δόξας χαραγμένοι από μικρούς», η συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Έτσι Δάμασα τη Γυροειδή Αλωπεκία», η συλλογή επιγραμμάτων «Στιγμές διαύγειας», το δοκίμιο «Γιατί ναι και πως στην ειρήνη», το θεατρικό έργο «Καπετάν Γιάννακας» - ο θρύλος της Βλαχοκερασιάς – και το έργο «Μόνον έτσι» - συλλογή ποιητικών και πεζών κειμένων αφιερωμένο στην Κύπρο.

Είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών «Δ.Ε.Ε.Λ» και της Διεθνούς Εταιρείας Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών (I.W.A) – με έδρα το Κολλέγιο Μπλάφτον στις Η.Π.Α.

Το έτος 2006, 2011 και 2012 η Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών «ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ» πρότεινε στη Σουηδική Ακαδημία να του δοθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο του «ΑΡΡΙΚΟΣ – Της Οικουμένης το Ίνδαλμα»

Εργάστηκε στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης.

Χρήστος Δ. Στρατηγόπουλος
Καλοκαίρι 2014

Δείγμα του έργου του: