ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

Εκπαιδευτικός-Παιδαγωγός

   zaxos.jpgΓεννήθηκε στην Ξάνθη, αλλά μεγάλωσε στη Βλαχοκερασιά, όπου και τελείωσε το Δημοτικό σχολείο και το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων στην Τρίπολη. Βασικές σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του Γερμανικού κράτους στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου με κατεύθυνση Φιλοσοφία και δευτερεύοντες κλάδους  την Παιδαγωγική και Ψυχολογία.

   Διετέλεσε μέλος του ανώτατου διδακτικού προσωπικού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Λαϊκής Επιμόρφωσης Kreuzberg-Βερολίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση σε μεγάλες σχολικές μονάδες, («Πλάτων», «Κωστέα-Γείτονα») και ως Διευθυντής στο Καθολικό σχολείο «Άγιος Διονύσιος» του «Λεοντείου Λυκείου», από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε επί σειρά ετών Παιδαγωγικός Σύμβουλος για ζητήματα Ειδικής Αγωγής σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας μας. Οργάνωσε και μετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και πήρε μέρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια  με ανακοινώσεις και εισηγήσεις. Ήταν  κύριος ομιλητής σε Σεμινάρια μικρής και ετήσιας διάρκειας, Συμπόσια  και Ημερίδες (περισσότερα από 120).

    Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων, σεμιναριακών μαθημάτων, διδακτικών βιβλίων για τη Γλώσσα (από Α’ έως και ΣΤ’ Δημοτικού), βιβλίων εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, ειδικής αγωγής, αλλά και υλικών εφαρμογής στην Ειδική Εκπαίδευση με περιεχόμενο τη διάγνωση και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών   και  θεωρείται ένας από τους Ειδικούς Παιδαγωγούς της χώρας μας για τη Δυσλεξία.

    Είναι παντρεμένος με την κεραμίστρια Νίκη Φίλιππα. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, το Χρήστο, που είναι αξιωματικός στην πολεμική αεροπορία (βαθμός Αντισμήναρχος) και την Αγγελική, που είναι διδάκτωρ Ψυχο-νευρογλωσσολόγος.

Δείγμα του έργου του: