ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

xronis.jpgΓεννήθηκα στο Μπλαντόι, κατώμερο στην περιφέρεια της Βλαχοκερασιάς  Αρκαδίας, όπου τελείωσα το σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τις τάξεις του Γυμνασίου τις πέρασα στο Βαρβάκειο, εκεί όπου στεγαζόταν αρχικά.

Αμέσως μετά τις γυμνασιακές σπουδές εφοίτησα ταυτόχρονα στη Νομική και στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών.

Όταν αποφοίτησα, διορίστηκα στην Αγροτική Τράπεζα  από την οποία και συνταξιοδοτούμαι, ύστερα από 35ετή υπηρεσία.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 60 ασχολήθηκα συστηματικά με τη δημοσιογραφία, γράφοντας σε εφημερίδες και περιοδικά είτε σαν αρθρογράφος είτε σαν αρχισυντάκτης είτε σαν διευθυντής. Στις εφημερίδες ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΩΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ και στα περιοδικά: ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΗΧΩ, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, έχουν δημοσιευθεί άρθρα μου κοινωνικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, φιλοτελικού, λογοτεχνικού και ιστορικού περιεχομένου που ξεπερνούν τα 150. Επιπλέον, οι μεταφράσεις μου από ξένες γλώσσες, αποτελούν σχεδόν  το ήμισυ της όλης μου εργασίας .

Χάρη στην πολυετή ασχολία μου με το φιλοτελικό θέμα και σε άρθρο μου σχετικό με την Αλβανία, η Πολιτιστική Επιτροπή της χώρας με κάλεσε να επισκεφθώ την πατρίδα τους. Τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι μου στην Αλβανία τις έγραψα στο βιβλίο μου: « ΑΛΒΑΝΙΑ»  ( Η γη των ανδρειωμένων).

Επίσης χάρη στο φιλοτελισμό αντιπροσώπευσα τη χώρα μας σαν  commissaire στις παγκόσμιες φιλοτελικές εκθέσεις, στη Σόφια το 1975 και στο Βελιγράδι το 1977. Ακόμα διετέλεσα μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του οργανισμού ΕΛΤΑ για την έκδοση νέων γραμματοσήμων.

Δείγμα του Έργου του :

Ηλίας Χρόνης_Ευρωπαϊκή Μούσα.pdf

Ηλίας Χρόνης_Οδοιπορικό_Αλβανία.docx

Ηλίας Χρόνης_Ποίημα.docx  («Βλαχοκερασιά)