ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

iakwvou.jpgΗ Άννα Ιακώβου γεννήθηκε στην Άρτα και έζησε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών κι εργάστηκε για χρόνια ως καθηγήτρια μουσικής.

Το 2002 έλαβε έπαινο από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της «Ο Ατρόμητος Αβέρωφ». Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε η ποιητική της συλλογή «Με Φως Καλοκαιριού» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2003, στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε έπαινο για την ποιητική της συλλογή «Καρτέρια».

Το Δεκέμβριο του 2015 η συγγραφέας τιμήθηκε με έπαινο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το σύνολο του έργου της και την πολυετή, ποιοτική προσφορά της στο ορθόδοξο παιδικό βιβλίο.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ παρουσιάζει στο κοινό τη σειρά «Ήταν κάποτε παιδιά» που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Κυκλοφορούν ήδη οι τόμοι που είναι αφιερωμένοι στους Άγιο Νεκτάριο, Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, Γέροντα Χατζηγιώργη, Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, πατέρα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, Όσιο Δαυίδ, π. Δαμασκηνό του Μακρυνού και Αγία Δοσιθέα του Κιέβου.

Άλλα βιβλία της είναι «Ο Αϊ-Βασίλης και ο Δάσκαλος», ο «Θησαυρός», το «Φως των Χριστουγέννων», «Ο Ανεμοθόδωρος», «Η κυρά της Ρω» και «Συνέβη εις την Πόλη», «Γιορτινά αφηγήματα», «Πασχαλιάτικο αεράκι σε Κερκυραϊκό καντούνι», «Όταν γελάει ο ουρανός», «Αρχιπέλαγος Τσάγκος», «Χριστουγεννιάτικες Αλκυονίδες» από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ.

«Η Ταγαρού», «Ο Κανέλλος», «Αλέξανδρος ο Μέγας», «Η Μαργαρίτα των χελιδονιών» και «Ο Ατρόμητος Αβέρωφ» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και «Μια Σιροπιαστή Ιστορία από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης» και «30 Αργύρια για το Χιονάτο» και «Ψωροκώσταινα» από τις εκδόσεις Παρρησία.

Είναι σύζυγος του νευροχειρουργού Μάρκου Κων. Χριστόπουλου και έχει τρία παιδιά τον Κωνσταντίνο, τον Γιάννη και την Δαυιδούλα.

 

Δείγμα του έργου της:

Άννα Ιακώβου_Παιδικά Διηγήματα.pdf

Άννα Ιακώβου_Η Ταγαρού.pdf

Άννα Ιακώβου_Η Κυρά της Ρω_Παιδικές Ασκήσεις_.pdf