ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

a.katsafana

 Η Κατσαφάνα Αγγελική γεννήθηκε στη Βλαχοκερασιά, κόρη του Γεωργίου Κατσαφάνα και της Μαγδαληνής Κοντογιάννη. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ανελλιπώς ως καθηγήτρια σε σχολεία της ΔευτεροβάθμιαςEκπαίδευσης, καταθέτοντας όλες τις δυνάμεις της για τη στήριξη του Δημόσιου σχολείου, προσπαθώντας να μεγιστοποιήσει τα ωφέλιμα αποτελέσματά του για όλα τα παιδιά της πατρίδας μας.

 Υπηρέτησε και στο Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς, έχοντας για μεγάλο διάστημα τη διεύθυνση του σχολείου. Αγωνίστηκε να γίνει το Σχολείο, στα θρανία του οποίου είχε μάθει γράμματα και η ίδια, κοιτίδα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή και να καταστεί όχι μόνο χώρος μάθησης αλλά και ελκυστική εστία ανθρωπιστικής αγωγής. Διοργάνωσε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα θεατρικών παραστάσεων, προβάλλοντας τις παραδόσεις του τόπου, την Ιστορία και άλλα σημαντικά θέματα.

 Αισθάνθηκε χρέος να παλέψει και μέσα από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσπαθώντας να φανεί αντάξια της μεγάλης εμπιστοσύνης των συμπολιτών της που για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες την ανέδειξαν δημοτική σύμβουλο, για να τους εκπροσωπήσει. Ανέλαβε και τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την αποζημίωσή της από αυτό το αξίωμα την διέθεσε, κυρίως μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, υπέρ κοινωφελών δημοτικών έργων και δράσεων Συλλόγων του Δήμου Σκιρίτιδας.

 Έχει αρθογραφήσει σε αρκετά έντυπα και για τρία χρόνια είναι διευθύντρια της εφημερίδας «Η Φωνή της Βλαχοκερασιάς», στοχεύοντας να είναι το ενωτικό δημιουργικό βήμα των Βλαχοκερασιωτών. Αποφασιστική είναι και η συμβολή της στη συγκέντρωση στοιχείων για το ψηφιακό λαογραφικό μουσείο συμβάλλοντας στη διάσωση της Ιστορίας της περιοχής.

Κατοικεί στη Βλαχοκερασιά, είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μπρούσαλη και έχει τρεις κόρες.

Αγγελική Κατσαφάνα
25/07/2016